tirsdag 10. juli 2012

Toilet? -I don't know

Er det noe italienerne kan så er det å skru opp prisene på strategiske steder. Idag var det tur opp på vulkanen Vesuv som sto på agendaen og da var vi forberedt med matpakke og drikke i sekken. Men siden vi svetter mer enn vi kan bære så var vi forberedt på å svi av noen kroner på drikke før oppturen opp de siste 160 høydemeterne til Vesuvs topp på 1281 meter. Foran bodene sto det en campingbil-kiosk hvor de solgte iskald drikke til en utrolig billig pris. Kun 0.6 euro for en halvliter vann, det er ikke galt på slikt et sted. Våre spreke ungdommer invisterte ivrig i både brus og vann fra denne mobile kiosken.

Med hender og sekk full av drikke gikk vi videre mot en bod hvor det med store bokstaver sto "Toilet" på utsiden. Glimrende tenkte vi og lette etter mynter for å besøke det nødvendige rom. Vi ble imidlertid møtt av en sur og grinete italiener som stanset oss og sa at disse toaletter var kun for de som handlet hos ham. Vi forsto raskt settingen, her har moblie utsalg tatt innersvingen på butikken hans og han var rimelig sur på campingbil-kiosken og priskrigen som nå hadde oppstått på dette ellers så fredlige stedet.
-Are there other toilets here, then? spurte vi.
-I don't know, svarte mannen.
Jeg spurte ham så om han var ny på jobben, var dette hans første dag på dette stedet siden han ikke visste noe om den lille parkeringsplassen vi nå sto på. Vel, vi listet oss ut igjen da han ba oss spørre etter toalett i campingbilkiosken. Og ja, vi fant det andre toalettannlegget, jeg har faktisk sett et lignende annlegg på sentralbaneannlegget på Lisleby, du finner et helt likt toalett system på grusbanen på Lisleby hver 17.mai. Og hva kunne glede oss mer enn å betale en frivillig gave til den hyggelige mannen som ga oss en våtserviett etter toalettbesøket. Nærmere beskrivelse av dette annlegget vil jeg av hensyn til leserne ikke gi. Det skal jo tross alt være en hyggelig opplevelse å lese bloggen.

Det var også en fornøyelse og betale 2.5 euro for parkeringen. Her var det ikke akkurat noen kvittering som vi fikk, nei her er det bare å samle inn for alle frimodige sjeler. Hvorfor tigge i gatene når man kan samle inn penger for de som står langs veien?
Vel, vi er jo vane med å gi almisser så dette gikk greit. Etter at inngangspengene var betalt, nei, det er ikke gratis å gå opp på en fjelltopp i Italia, så bega Wenche jeg og to ivrige ungdommer oss opp på denne berømte vulkanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar