tirsdag 10. juli 2012

Ingen snakker om Villa Oplontis

Mens busslaster med turister inntok Pompei valgte vi å oppspore en gammel villa som også ble ødelagt av Vesusv utbrudd i 79 e.Kr. Denne villaen var visstnok eid av Keiser Nero og ble benyttet av hans andre kone Poppae Sabrina. Denne kvinnen var vel egentlig elskerinnen hans, hun var jo egentlig gift med keiser Otho (som var keiser noen måneder). 

Vi slet veldig med å finne dette stedet, men med smartphone GPS og Wikipedia som alltid har med koordinater så fant vi til slutt fram til fots i de trange gatene i Napolis utkant. Hva som ellers skjuler seg av gamle ruiner under blokkene i denne bydelen er det umulig å si.

Legg merke til trelemmene som ble benyttet i vinduene og kunne åpnes mot havet. De står delvis åpne som du kan se. De var ikke av tre, treverk har forsvunnet for lenge siden. Disse var av gips etter det jeg kunne se. Her har arkeologene brukt samme metode som i Pompei og gjenskapt gjenstander ved å fylle tomrommet med gips.

Dette får bli siste innlag i denne bloggen. Beklager for alt jeg ikke har fortalt, skulle visst litt mer fra stedet vi bor, byene i nærheten osv, men nå får det holde. I morra bærer det hjemover grytidlig på morran og da vil vi takke for følget på denne bloggen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar